Prima pagină > Compuneri > Natura intermediară

Natura intermediară

Natura intermediară

În timpul anului natura se schimbă de la un anotimp la altul. De fiecare dată se îmbracă în alte veşminte şi alte miresme, precum o prinţesă pretenţioasă.  Cea mai spectaculoasă schimbare este cea dintre vară şi toamnă.

Percepem fiecare nuanţă, fiecare foşnet a zonelor de relief.  La munte, aerul se răcoreşte sub cerul înnorat, plin de vise. Stâncile poartă tot culoarea veşnică a coniferelor iar vietăţile iau exemplul veveriţelor şi îşi adună provizii pentru îndelungata iarnă ce vine.

Cu o treaptă mai jos se văd pădurile pline de culorile schimbării: cărămizii, roşiatice  şi aurii. Pe jos se aşterne un covor moale, foşnitor. Soarele, tremurând, încearcă să mai încălzească pământul în ultima zi a anotimpului dedicat acestuia. La câmpie, cerul îmbălsămat de razele solare, stă încă mândru.

Toamna, rodul este bogat. Câmpurile forfotesc de oameni care îşi adună recolta. În oraşe, străzile sunt presărate cu mii  şi mii de frunze arămii, ruginii, vinete care se desprind din arborii uscaţi legănându-se.

Toamna îşi joacă rolul, desăvârşit  în fiecare colţ al pământului. Ea este regina care decorează pământul şi lasă loc de promisiuni.

Reclame
Categorii:Compuneri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: