Iarna

Iarna

În sat a sosit regina frigului şi a gheţii. Lacul pare de cleştar iar dealurile s-au îmbrăcat în haina cristalină. Aceasta protejează lanurile de grâu şi porumb de gerul năprasnic al iernii.

Cerul este senin şi în el se oglindeşte satul, parcă pierit de viaţă. Brazii îngheţaţi răsar din văi şi se înalţă triumfători spre înaltul văzduhului. Împreună cu celelalte conifere, ei sunt mândria naturii.

Peste dealuri se zăresc satele moarte. De case atârnă imenşi ţurţuri care  pot cădea la orice mişcare sau zgomot. Vântul bate cu asprime. Se apropie o adevărată furtună. În case este mult mai bine. Miroase a plăcinte şi focul arde molcom în sobă .

În pădure  nu este mişcare. Veveriţele stau în copaci şi se bucură de  hrana colectată tot anul iar urşii hibernează de când au văzut primul fulg de nea. Toţi copacii sunt despuiaţi şi goi, deoarece  le-au căzut toate frunzele şi le-au plecat toate glasurile în ţări dogoritoare.

După un nor pântecos se vede o rază rară de lumină. Răsare soarele obosit. Copii s-au hotărât să se distreze. Într-o clipită, valea era plină de copilaşi dornici de distracţie. Săniile alunecau la vale, luau formă oameni de zăpadă iar peste tot se văd bulgării fluizi

În acelaşi timp se văd oameni care atârnă ghirlande şi beculeţe între stâlpi şi felinare. Lângă o casă se vede un brad falnic, împodobit cu cele mai frumoase decoraţii. Sub acesta se află cadouri pentru copii.

Spre seară se aud clopoţei. Pe la case apar cete de colindători care vestesc Naşterea Domnului Iisus Hristos. Oamenii îi poftesc în case şi încep să se audă colindele fermecate.

Iarna este cel frumos anotimp deoarece creează peisaje uimitoare şi copiii se pot juca cu zăpada.

Reclame
Categorii:Compuneri
  1. 27 Ianuarie 2013 la 7:26 PM

    nu e foarte ra compunerea dar merge eu am scris una mai lunga si mai frumos

  2. 14 Octombrie 2013 la 4:40 PM

    iarna e distractiva!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  3. 14 Octombrie 2013 la 4:48 PM

    iarnai faina

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: